Media
Samenwerking tussen Vuurwerkgeldactie en Heel Haarlem Helpt

11 November
Bron: Haarlems Weekblad

Samenwerking tussen Vuurwerkgeldactie en Heel Haarlem HelptJeroen Schornagel, initiatiefnemer van de recent gestarte doneeractie Geef vuurwerkgeld aan de zorg, slaat de handen ineen met Heel Haarlem Helpt. Schornagel roept mensen op om het geld dat zij normaal aan vuurwerk besteden dit jaar te doneren aan de zorg. “Zo geef je de zorgmedewerkers een welverdiend steuntje in de rug, raakt het ziekenhuis met oud en nieuw nog niet voller door vuurwerkincidenten en steunen we de Haarlemse ondernemers”, zo laat hij weten.

Van het ingezamelde geld worden Gouden Hart Biljetten gekocht voor de zorgmedewerkers van het Spaarne Gasthuis. Deze kunnen worden besteed bij één van de 108 aangesloten Haarlemse ondernemers. De Gouden Hart Biljetten van de vuurwerkactie worden eerst gegeven aan zorgmedewerkers die actief zijn op de afdeling voor behandeling van vuurwerkslachtoffers. Het gedoneerde geld komt rechtstreeks op de rekening van de Vrienden van het Spaarnegasthuis. Na afloop van de actie, begin januari 2021, wordt het ingezamelde geld omgezet in Gouden Hart Biljetten en uitgedeeld onder de zorgmedewerkers. 

Jeroen Schornagel: “Jaarlijks geven we rond 75 miljoen euro uit aan een paar uur durende traditie. Zonde toch? Dat geld is op andere plekken hard nodig. Dit jaar nog meer dan andere. Dit jaar zal anders zijn dan anders door alle coronamaatregelen en de overvolle ziekenhuizen. Ik vraag daarom mensen om het vuurwerkgeld te doneren aan de zorg. Zij zijn dag en nacht bezig om ons te helpen in tijden van nood.” 

Na een artikel in het Haarlems Dagblad van woensdag 4 november heeft de stichting Heel Haarlem Helpt contact opgenomen met Schornagel met het voorstel om samen te werken. De initiatiefnemer van de doneeractie was direct enthousiast, evenals de Vrienden van het Spaarne Gasthuis. Schornagel: “Het is toch mooi dat ook de Haarlemse ondernemers die het moeilijk hebben hiermee steun ontvangen.” 

Doneren voor de vuurwerkgeldactie kan op de actiepagina.

Lees dit artikel op de website van het Haarlems Weekblad.

Dit artikel is 460 keer gelezen.

Alle nieuwsberichten
25 February Aandacht voor elkaar