Media
Eerste Gouden Hart Biljetten uitgereikt aan medewerkers Spaarne Gasthuis

18 June
Bron: Heel Haarlem Helpt

pers20200618De eerste 1000 Gouden Hart Biljetten zijn op 18 juni uitgereikt aan zorgverleners en medewerkers van het Spaarne Gasthuis. Annebeth Goetmakers en Niels Louter van de IC, Sadik El Helka van Logistiek en Elise van Assema van de corona unit kregen uit handen van de initiatiefnemers Daphne, Katinka, Maurice en Herman het Haarlems Veertigje. Het is een cadeau van alle Haarlemmers (particulieren, fondsen en bedrijven), die de afgelopen maand hebben gedoneerd om hun dankbaarheid te tonen voor het zware en verantwoordelijke werk dat zij de afgelopen maanden hebben verricht. Het Gouden Hart Biljet is door Paul & Floyd Designstudio en Koninklijke Joh. Enschedé ontworpen, uiteraard ook gedrukt door Koninklijke Joh. Enschedé en uitgerust met Augemented Reality. Deze AR, ontwikkeld door WijDoenDingen, bevat een gesproken dankwoord (ingesproken door acteur Daan Schuurmans) namens de donateurs aan de zorgverleners. 

Vanaf nu gaan de eerste 1000 biljetten in omloop. Deze kunnen worden besteed bij de 100 Haarlemse ondernemers die zich al hebben aangemeld. Op deze wijze krijgen deze Haarlemse ondernemers, die hard getroffen zijn door de coronacrisis het welverdiende steuntje in de rug. Zodra de medewerkers van het Spaarne Gasthuis hun biljet gaan uitgeven bij één van de Haarlemse ondernemers is de cirkel van de actie rond en krijgt de Haarlemse economie de welverdiende financiële impuls. Om te weten waar de zorgverleners hun Gouden Hart Biljet kunnen uitgeven staan de categorieën van de ondernemers met een duidelijk kaartje op de website. De ondernemers zijn, waar mogelijk persoonlijk geïnformeerd en geïnstrueerd en in enthousiaste afwachting van de eerste Gouden Hart klant!

Het Spaarne Gasthuis heeft ervoor gekozen om de biljetten uit te delen aan een dwarsdoorsnede van de organisatie. In een crisis is iedere keten en dus afdeling van belang om de zorg te kunnen bieden die zo nodig is. Hier telt de inzet van zowel het verplegend personeel als ook die van bijvoorbeeld de afdeling planning en het magazijn voor een goede logistiek van al het benodigd materiaal. Deze waren dan ook vertegenwoordigd bij de uitreiking. Zij kunnen het cadeau van de Haarlemmers erg waarderen Elise Assema: 'het is een prachtig gebaar. Ik ga het besteden aan een lekker wijntje en bitterballen op een gezellig terrasje van één van de deelnemende

Heel Haarlem Helpt gaat door

Inmiddels staat de teller op € 56.638 waarmee binnenkort de volgende 500 biljetten kunnen worden uitgereikt. De actie loopt nog enkele maanden door om alle zorgverleners en medewerkers te voorzien van een Gouden Hart Biljet. De ambitie is om de actie daarna uit te breiden naar Haarlemse zorgverleners van andere zorginstellingen. Binnenkort worden grote bedrijven uit de Haarlemse regio benaderd om een donatie te doen aan Heel Haarlem Helpt. Ook worden particulieren enthousiast gemaakt om zelf acties op te starten met als doel geld in te zamelen voor Heel Haarlem Helpt.

Dit artikel is 549 keer gelezen.

Alle nieuwsberichten
25 February Aandacht voor elkaar