Media
Draag jij de zorg een gouden hart toe?

12 May
Bron: Heel Haarlem Helpt

De coronacrisis brengt heel wat teweeg. Dagelijks wordt door zorgverleners keihard gewerkt om Haarlemmers de medische zorg te geven die nu zo nodig is. Terwijl vele kleine Haarlemse ondernemers, vanwege de coronamaatregelen, juist op hun handen moeten zitten. Dit zette vier Haarlemse vrienden in beweging: Hoe kunnen we de zorgverleners namens alle Haarlemmers een hart onder de riem steken? Applaus is mooi, maar van korte duur en voor maar één doelgroep. Het zou fantastisch zijn als we zorgverleners, te beginnen bij het Spaarne Gasthuis, kunnen verrassen met een lokaal cadeau en daarmee óók de Haarlemse ondernemers een steuntje in de rug geven. Zo ontstond het idee Heel Haarlem Helpt: één doneeractie, twee goede doelen! Vandaag, op de Dag van de Zorg, gaat de Gouden Hart Actie van start.

Belangrijkste doel; zorgverleners in het zonnetje zetten en ondernemers een steuntje in de rug. Niet alleen met aandacht, maar ook met een gebaar. Van het door Haarlemmers gedoneerde geld ontvangt de zorgverlener een Gouden Hart Biljet. Deze kan worden besteed bij een deelnemende kleine Haarlemse ondernemer, die zo financiële steun krijgt in deze moeilijke tijd. Als elke Haarlemmer € 1,- zou doneren kunnen wij als Haarlem heel veel zorgverleners blij maken met een Gouden Hart Biljet van € 40 en krijgt de Haarlemse economie een impuls van ca. € 160.000. Een klein gebaar uit een groot hart met maximaal resultaat!

De kleine Haarlemse ondernemers die door (deels) het sluiten van hun zaak hun omzet fors hebben zien afnemen kunnen zich aanmelden voor de Gouden Hart Actie. Alleen samen helpen we Haarlem de crisis door. Voor ondernemers zijn geen kosten verbonden aan deelname. Ook wordt niet gevraagd om kortingen te geven.

Dankzij de J.C. Ruigrok Stichting is Heel Haarlem Helpt heel snel van de grond gekomen. Zij hebben een donatie van € 10.000. Koninklijke Joh. Enschedé is bereid gevonden de Gouden Hart Biljetten te drukken. Deze worden uitgevoerd als bankbiljet en voldoen zo aan alle veiligheidseisen. Maar ook zonder de inzet van Krans Notarissen, Rabobank Haarlem-IJmond, Van Berkel Accountants, Connexxion, Damen Grafia, RAP Fotografie, Ilse Moerkerk (communicatie), Jaap Grol (webdesign) en Paul & Floyd Design Studio (Graphic Design en Animatie) hadden we nooit van start kunnen gaan. Iedereen werkt belangeloos mee om Heel Haarlem Helpt tot een succes te maken.

De Gouden Hart Actie Heel Haarlem Helpt start voor alle medewerkers van het Spaarne Gasthuis. Onze ambitie is de actie uit te breiden voor alle andere zorgverleners in Haarlem. Hoe meer Haarlemmers, ondernemers en fondsen doneren, hoe meer zorgverleners we kunnen verrassen.

De Haarlemmers die zorgverleners en ondernemers ook een hart van goud toedragen worden opgeroepen te doneren. Zo kunnen zoveel mogelijk zorgverleners het welverdiende Gouden Hart Biljet krijgen en helpen we daarmee ook de Haarlemse ondernemers. Elke bijdrage is van harte welkom, groot en klein, want elke euro telt. Doneer via www.heelhaarlemhelpt.nl

Dit artikel is 523 keer gelezen.

Alle nieuwsberichten
25 February Aandacht voor elkaar