Media
’Gouden Hart actie’ in Haarlem: biljet van 40 euro voor zorgmedewerkers, impuls voor lokale economie [video]

12 May
Bron: Haarlems Dagblad

Wat begon als een idee van vier vrienden, groeide uit tot een grootschalig initiatief om zowel de zorg als de ondernemers in Haarlem een hart onder de riem te steken. Met de Gouden Hart actie wil de kersverse Stichting Heel Haarlem Helpt zoveel mogelijk donaties ophalen om beide sectoren tegemoet te komen. ,,Het is toch gaaf om als stad iets voor deze groepen te doen?’’, oppert initiatiefneemster Daphne Sijmonsbergen.

Bij de actie, die vandaag is gestart, snijdt het mes aan twee kanten. Medewerkers van het Spaarne Gasthuis - en als het initiatief een succes is, ook van andere zorginstellingen - krijgen van het verzamelde geld een ’Gouden Hart Biljet’ van 40 euro aangeboden.

Zij kunnen die uitgeven bij lokale ondernemers die zijn aangesloten bij het initiatief. Die ondernemers kunnen de biljetten vervolgens inleveren bij de accountant van de stichting. De waarde van het aantal ingeleverde bonnen krijgen zij volledig uitgekeerd. ,,Zo is het gedoneerde geld tegelijkertijd een impuls voor de Haarlemse economie.’’

Lees verder op de website van het Haarlems Dagblad

Dit artikel is 612 keer gelezen.

Alle nieuwsberichten
25 February Aandacht voor elkaar