Media
Fondsen doneren gul voor Heel Haarlem Helpt

22 May
Bron: Heel Haarlem Helpt

De Gouden Hart Actie van stichting Heel Haarlem Helpt is ruim een week van start en de teller staat op dit moment op bijna € 19.000. Heel veel Haarlemmers hebben gedoneerd en hartverwarmende reacties voor de zorgverleners en ondernemers op de website achtergelaten. Ook de Haarlemse fondsen dragen de actie een warm en gouden hart toe en hebben gul gedoneerd of een toezegging gedaan. Belangrijk voor de oprichting van de stichting was de J.C. Ruigrok Stichting die voor de start al € 10.000 had toegezegd. Ook Stichting AVIOM (€ 2.500), Stichting Gereformeerd en Burgerweeshuis (€ 2.500) en een niet nader te noemen Haarlemse stichting (€ 5000) hebben ieder een prachtige donatie of toezegging gedaan. Hiermee komt de teller in ieder geval boven de € 30.000.

Maar we zijn er nog lang niet en de Gouden Hart Actie gaat gewoon door. De zorgverleners stoppen ook niet met het al het werk wat zij verzetten. Ook blijven de Haarlemse ondernemers iedere dag de financiële klappen van de coronacrisis voelen. Wat zou het mooi zijn om deze zorgverleners en ondernemers met alle Haarlemmers een hart onder de riem te kunnen steken. Elke bijdrage blijft van harte welkom, groot en klein, want elke euro telt. Doneer via www.heelhaarlemhelpt.nl 

Acties uit de stad
Inmiddels melden zich andere initiatiefnemers, die een deel van de opbrengst van hun activiteit graag willen doneren voor Heel Haarlem Helpt. Zo gaat een deel van de opbrengst van De Haarlems Hemelse BBQ van restaurant Morris naar Heel Haarlem Helpt. Ook werden alle deelnemers d.m.v. de QR-code gewezen op de mogelijkheid om te doneren. Dit soort initiatieven juichen wij van harte toe. Wat zou het mooi zijn als er allerlei initiatieven in de stad ontstaan waarbij de opbrengst voor de zorgverleners en ondernemers is. Een ‘Serious Request’ in een notendop.

Gouden Hart Actie: één doneeractie, twee goede doelen!
Belangrijkste doel; zorgverleners in het zonnetje zetten en ondernemers een steuntje in de rug. Niet alleen met aandacht, maar ook met een gebaar. Van het door Haarlemmers gedoneerde geld ontvangt de zorgverlener een Gouden Hart Biljet. Deze kan worden besteed bij een deelnemende kleine Haarlemse ondernemer. Zo kunnen we heel veel zorgverleners blij maken en krijgt de Haarlemse economie een mooie impuls. Een klein gebaar uit een groot hart met maximaal resultaat!
De kleine Haarlemse ondernemers die door (deels) het sluiten van hun zaak hun omzet fors hebben zien afnemen kunnen zich aanmelden voor de Gouden Hart Actie. Alleen samen helpen we Haarlem de crisis door. Voor ondernemers zijn geen kosten verbonden aan deelname. Ook wordt niet gevraagd om kortingen te geven.
De Gouden Hart Actie Heel Haarlem Helpt start voor alle medewerkers van het Spaarne Gasthuis. Onze ambitie is de actie uit te breiden voor alle andere zorgverleners in Haarlem. Hoe meer Haarlemmers, ondernemers en fondsen doneren, hoe meer zorgverleners we kunnen verrassen.
De Haarlemmers die zorgverleners en ondernemers ook een hart van goud toedragen worden opgeroepen te doneren. Zo kunnen zoveel mogelijk zorgverleners het welverdiende Gouden Hart Biljet krijgen en helpen we daarmee ook de Haarlemse ondernemers.

Dit artikel is 545 keer gelezen.

Alle nieuwsberichten
25 February Aandacht voor elkaar